Horten Montessoriskole er en privat grunnskole for elever i 1.-7.trinn, og et alternativ til de offentlige skolen i Horten, Hortenskolene. Forskjellen på vår skole og Hortenskolene handler ikke om hva elevene lærer, for de lærer det sammen, men HVORDAN de lærer. Montessoriskolen er både lik og ulik Hortenskolene. Vi har samme livssyn og de samme kunnskapsmålene. De største ulikhetene fra Hortenskolene er at barna på Horten Montessoriskole samarbeider på tvers av alder, undervises i små grupper tilpasset hvert enkelt barns utvikling og behov, og at barna er aktive i egen læring blant annet ved at de har stor grad av frihet til å velge hva de vil arbeide med.

Alle skolestartere får tildelt skoleplass ved en av Hortenskolene utfra barnets folkeregistrerte adresse. Vi på Horten Montessoriskole er et alternativ, men dere foresatte må selv ta et aktivt valg og søke deres barn til oss via Horten Montessoriskoles eget søknadsskjema.

Horten Montessoriskole er en skole for alle elever! Men det må understrekes at vi ikke er en spesialskole og at vi ikke har større muligheter for tilpasninger enn andre skoler. Vi mener det er viktig at foresatte velger den skolen de mener er best for sitt barn. Lurer du på om vår skole kan være et bedre alternativ for ditt barn? Ta kontakt for mer informasjon og kom gjerne på besøk for en uforpliktende prat.

Søknadsfrist er 15. november. Dersom det er ledig plasser på et trinn, vil vi foreta fortløpende opptak.